JA University - шаблон joomla Продвижение

Specialitatea 2205 TEHNOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTAȚIEI PUBLICE

Specialistul cu studii medii de specialitate la specialitatea 2205 Tehnologia produselor alimentaţiei publice primeşte calificarea de tehnician.

Specialistul poate să activeze în aşa funcţii cum sunt cele de tehnician-tehnolog;  şef de producere în unităţile alimentaţiei publice; şef de secţie în secţiile de cofetărie – patiserie, bucătar, şef de sală, ospătar, barmen, laborant.

Specialiştii trebuie să posede cunoştinţe teoretice profunde şi capacităţi practice pentru organizarea şi conducerea activităţii de producţie în unităţile alimentaţiei publice, asigurarea pregătirii a preparatelor şi semipreparatelor de bucătărie prevăzute de sortimentul unităţii, organizarea deservirii consumatorilor, asigurarea nivelului calitativ al preparatelor, implementarea unor sortimente noi de preparate cu caracter special şi local în funcţie de specific al unităţii.

Specialistul posedă cunoştinţe şi aptitudini privind regulile generale de comerţ, strategiile de funcţionare a unităţilor de comerţ, legislaţia în vigoare, modul de folosire şi întreţinere a utilajului, regulile sanitare şi de igienă, normele privind tehnica securităţii, tehnologia preparării bucatelor şi a produselor de cofetărie, organizarea producerii şi deservirii unităţilor alimentaţiei publice, economia, managementul, marketingul, contabilitatea şi finanţele, analiza economică.